
SEO ile ilgilenen yada yeni başlayan kişiler için Heading (İçerik Başlıkları) Nedir? kavramı öne çıkmaktadır. Bu yazımızda sizlere Heading (İçerik Başlıkları) nelerdir, nasıl kullanmalıdır bundan bahsedeceğiz. Bu yüzden sizlerde yazıyı baştan sona eksiksiz takip ederek konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca öğrendiklerinizi SEO Hizmetlerinde kullanabilirsiniz.
İçerikler
Heading (İçerik Başlıkları) Nedir?
Site içi SEO için önemli bir sırlama faktörü olan başlıklar H1, H2, H3, H4, H5, H6 olarak adlandırılmaktadır. Heading etiketi; amacı arama motoru botlarının siteyi anlama ve site hakkında bilgi alması için kullanılır. SEO çalışmalarında içeriği kullanıcıya ve arama motoru botlarına anlatmak için kullanılmaktadır.
Bu başlıklar sırası ile önem teşkil etmektedir. H1 en önemli başlıktır ve ondan sona önem sırası H2, H3, H4, H5, H6 şeklinde devam etmektedir.
İçerik Başlıkları Nasıl Kullanılmaktadır ?
Sayfa içerisinde odak anahtar kelime odaklı olarak başlıklar kullanılmaktadır. SEO Uyumlu içerik yazarken başlıkları anahtar kelimelere göre belirlerseniz. Ayrıca başlıkların belirli bir hiyerarşisi bulunmaktadır. Belirli bir hiyerarşi içinde olması SEO için önemli bir sıralama faktörüdür. Örnek resim;

Bu şekilde kullanılmalıdır. Örnek olarak kombi servisi kelimesinden vermek gerekir ise;
H1> Kombi Servisi
——H2> İstanbul Kombi Servisi
——–H3> Kombi Servisi Firmaları
————H4> En İyi Kombi Servisi Firması
——H2> Kombi Servisi Fiyatları
——–H3> Kombi Servisi Fiyatları Nasıl Belirlenir?
Başlılar yukarıdaki hiyerarşiye uygun olarak yazılmalıdır. Ayrıca odak anahtar kelime ve türevlerini kullanılmalıdır. Bu sayede doğru başlık optimizasyonu ile sıralama alabilirsiniz.
H1: Sayfada bir kere kullanılır ve odak anahtar kelime içermelidir. Ayrıca sırlama faktörü açısından en önemli başlıktır.
H2: Başlıklar arasında H1’den sonra en önemlisi H2’dir. Sayfa içerisinde içeriğin uzunluğuna göre sayısız şekilde kullanılmatadır.
H3, H4, H5, H6 : Sıralamaya göre önem sırası bulunmaktadır. Odak anahtar kelime ve türevleri içermelidir. Site içerisinde uzunluğuna bağlı olarak istediğiniz sayıda kullanabilirsiniz.
[alixcan_alinti slug=”ic-seo-nedir”]İç SEO Nedir? adlı yazımı okuyarak iç SEO hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
sitem için hemen uygulayacağım çok teşekkürler
Bilgi için teşekkürler
Kaliteli içerik için teşekkür ederim
Bilgiler için teşekkürler.
Çalışmalarında Başarılar dilerim.
Web sitemde uyguladım teşekkürler
Faydalı bir yazı, teşekkür ederiz